onsdag, november 22, 2006

Fredag 22 december 2006

Det är fredagen den 22 december och nu lackar det obönhörligt mot jul. Dags att kasta sig ut i julhandeln, frottera sig med massorna, slåss med pensionärerna om långkalsonger till vrakpris, skuldsätta sig upp över öronen för att slutligen bryta ihop lagom till Kalle Anka.

Jullunchen kan vara lite knepig att överleva men mumlar man lugnande för sig själv över de inlagda grisfötterna (att ge dem namn brukar fungera bra: åså Pigge, smask, smask, å Vigge, smask, rap, smask, mmm, Sigge...) och inte dricker för mycket av julölet kan det gå vägen. Sen är det nedförsbacke fram till Kalle, då är det bara att slappna av och låta vitrockarna ta över. Alternativet är naturligtvis att dricka en jäkla massa av julölet och vakna upp ur dimman någon gång efter trettonhelgen.

Apropå dimma så är det ju ett himla festande under december så här på jobbet har vi lucköppning var och varannan dag. Kommer man inte själv ihåg vad man gjort under inflytandet av alkoholhaltiga drycker är det alltid någon annan som kan stå till tjänst med upplysningar. Dessutom ska det ätas julbord i tid och otid vilket ger apoteket fina möjligheter att sätta rekord i försäljningen av samarin och dylika syrahämmande produkter. Folk springer ju annars omkring och rapar lutfisk till efter nyår och så kan vi ju bara inte ha det.