tisdag, augusti 08, 2006

Tisdag 9 augusti 2006

Jag har nu återuppstått efter att ha däckats av en ovanligt elakartad förkylning i förra veckan. Som om jag inte skulle ha nog än då. Med kärringar i buskarna och fulla huset med möss på nätterna. Hur mycket ska en människa behöva ta egentligen.

Apropå möss och människor och sådär så har Snorpan utlyst strejk hemma. Jag är inte riktigt klar över vad det hela går ut på men allvarligt är det, det har jag förstått. I går när jag kom hem möttes jag av Smulis i tamburen med en lapp på huvudet lydandes; "sträjk". Eftersom Smulis inte har så många tomtar på loftet - och att de tomtar som finns där verkligen är tomtar (med luva och allt) - och själv verkade tämligen omedveten om att han drullat runt med en gul post-it lapp på huvudet halva dagen var det ju inte svårt att lista ut vem som kunde ligga bakom.

Förmodligen är grunden till dessa plötsligt påkomna uttryck för socialistiska värderingar den bantning jag utsatt Snorpan för. Annars tror jag faktiskt att hon rent politiskt är moderat. Hon får något lystet i blicken när hon ser Fredrik Reinfeldt på TV. Eller också är hon bara jäkligt hungrig, vad vet jag. Fast då borde väl Göran Persson ligga bättre till tycker man? Eller sämre, beroende på hur man ser det.